מתכון מרק כתום ועדשים

מרק כתום עשיר ועדשים

מרכיבים:

1 כוס עדשים כתומות

1 בצל קצוץ

חתיכת דלעת חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי כולל עלים חתוכים לפרוסות (מפרידים בין הגבעולים לעלים)

6 גזרים קלופים וחתוכים

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות

1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך

1 כף מרק בצל

1 כף ציר עוף

2 כפות רוטב סויה

מספר טיפות טבסקו (בעדינות, – לא הכרחי)

מלח, פלפל

לקישוט כמה עלי כוסברה

ההכנה:

1. משרים במים רותחים את העדשים כ–1/4 שעה. שוטפים ומסננים.

2. מכניסים לסיר של 6 ליטר את כל הירקות, ממלאים כדי 2/3 מים, ללא תבלינים ומלח, ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות התרככו.

4. מוספים את ציר המרק, מרק הבצל, סויה, טבסקו, מלח ופלפל וממשיכים בבישול לעוד 15 דקות.

5. בעזרת עמוד טחינה טוחנים את המרק. מחזירים לאש וממשיכים לבשל עד לקבלת הסמכה עוד מספר דקות.

חזרה למתכונים