מתכון פיצה מיני על חצילים

הבלוגרית שרון גולן, כותבת בלוג מקסים בשם finger food, יצרה פעילות קיץ אינטראקטיבית, שכולה אהבה לאוכל בריא והיא מאפשרת להורים ללמד בכיף את הקטנטנים שלהם על אוכל בריא ומיומנויות מטבח חדשות. כחלק מפעילות הבלוג בחודש אוגוסט יהיו אתגרים מגניבים שאפשר לבצע ביחד עם הקטנטנים וכך לחשוף אותם למאכלים ולטעמים חדשים.

הירקות של מושבניק התמונות והמתכון באדיבות שרון גולן.

ממה מורכבת המנה?

  • 1 חציל

  • 1/2 כפית שמן זית ומעט בלסמי

  • 1/2 כוס רוטב עגבניות או פיצה קנוי (אפשר להשקיע ולהכין לבד כמובן..)

  • 1/2 כוס עלי תרד טריים

  • 1 כוס גבינת צ’דר מגוררת (כל גבינה צהובה / קשה תלך טוב פה)

  • 6-7 עגבניות שרי (ממליצה על שרי תמר)

  • מעט פרמז’ן לקישוט

איך מכינים?

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות
  • חותכים את החציל לטבעות עגולות בעובי של קצת פחות מס”מ
  • מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בקצת שמן זית. אופים ל-10 דקות
  • כאשר פרוסות החציל מוכנות, מעבירים אותן לרשת הגריל ומניחים להתקרר מעט
  • מוסיפים את רוטב העגבניות, עלי התרד, הגבינה והעגבניות שרי
  • מכניסים לתנור מתחת לגריל ל-3-4 דקות עד שהגבינה נמסה
  • שניה לפני ההגשה מגרדים מעט פרמז’ן על הפיצות המוכנות – זה ממש משדרג..
  • להגיש מידית

התוצאה הסופית

חזרה למתכונים