מתכון: סלט קינואה וירוקים



סלט קינואה וירוקים

 

 

סלט קליל,מרענן,טעים ומשביע עשיר בחלבון וירקות ירוקים.

הירוקים עשירים בברזל וכלורופיל אשר הינו אוקסידנט רב מעלה המסייע למניעה וריפוי של מחלות רבות.

כמו כן הירוקים נחשבים כמטהרי דם, מחזקים את המערכת החיסונית, סופחי רעלים ומשפרים תפקוד הכבד, כיס המרה והכליות.

 

מצרכים:

 

כוס וחצי קינואה מבושלת

גזר בינוני מגורד דק

כוס וחצי תערובות ירקות ירוקים לבחירתכם : אפונה, פולי סויה, פול, ברוקולי , שעועית ירוקה,אפונה צרפתית חלוטים

4- 5 אגוזי מלך קצוצים

10 עלי נענע

 

רוטב אפשרות 1:

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

 

רוטב אפשרות 2 :

2 כפות שמן זית

שן שום כתושה

1 כף חומץ בלסמי

כפית חרדל

רבע כפית סוכר חום

 

הוראות הכנה:

 

1.חולטים את הירקות הירוקים במים חמים ל2 דקות ומערבים  מיד לקערה עם מים קרים לעצירת הבישול

 

2.מעבירים לקערה את הירוקים מוסיפים את הקינואה, הגזר המגורד, האגוזים והנענע ומערבבים

 

3.מוסיפים את שמן הזית והלימון, מערבבים ומגישים.

 

במידה ובחרת את רוטב מס 2 , יש לערבב בצנצנת קטנה את כל החומרים ולנער עד לאיחוד חומרים

 

  • ניתן להחליף את הגזר בקוביות בטטה אפויה

  • ניתן לשלב 1/4 כוס עדשים שחורות 

 

מאת:

רותם ברנר -מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

נייד :052-8989182 מייל: brenner.rotem@gmail.com

מוזמנים לבקר באתר:rotembrenner.co.il  או בפייסבוק

 

 

 

 

חזרה למתכונים