טארט קוקוס וליים עם קרם יוגורט ופירות טריים - בשיתוף עוגיו.נט



 

הטארט הבא הוא שיר הלל לפירות הקיץ. הוא מורכב מקלתית פריכה במילוי קרם קוקוס וליים עדין וריחני

במיוחד, מעליו נח לו קרם יוגורט רך וחמצמץ, ועל הכל מונחים להם שלל פירות של קיץ, שכמובן אפשר

לגוון לפי הטעם האישי. למרות שיש פה כמה מרכיבים שונים, בסופו של דבר ההכנה של כל אחד מהם לא

מורכבת במיוחד ולא מדובר בטארט מסובך מאוד להכנה.

שימו לב שבימים הרותחים חשוב מאוד לעבוד במקום ממוזג היטב, כי בצק פריך שנמס מחום זה לא הדבר

הכי נוח לעבודה שיש. אז הדליקו מזגן, חתכו פירות צבעוניים והכינו את הטארט הכי קיצי שיש!

טארט קוקוס וליים עם קרם יוגורט ופירות טריים

טארט קוקוס וליים עם קרם יוגורט ופירות טריים | תבנית פאי או רינג בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב קר

לקרם קוקוס וליים:
100 גרם קוקוס טחון
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית ליים
גרידה ומיץ מ-1 לימון או ליים
1 כף קמח
1 ביצה
2-3 כפות חלב

לקרם יוגורט:
200 מ"ל יוגורט 3% שומן
250 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט:
2 נקטרינות פרוסות
1 מנגו חתוך לקוביות
ענבים ירוקים חצויים
ענבים אדומים חצויים
דובדבנים טריים
עלי נענע טריים

להברשה:
1-2 כפות נפאז' שקוף או מעט ריבת משמש מדוללת בקצת מים

אופן ההכנה:

  1. בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל לתערובת פירורית.

  2. מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות
    מים בהדרגה.

  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח מקומח קלות ומאחדים בידיים. משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון
    נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות.
    חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדפנות לבסיס.

  5. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג.

  6. מצננים את הקלתית במקפיא במשך כ-1/2 שעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

  7. אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה ניילון נצמד או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או
    משקולות מיוחדות לאפייה.

  8. אופים בצורה זו במשך כ-10-12 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב קלות.

  9. מסירים את המשקולות והניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כ-3-4 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות
    אך עדיין מאוד בהיר.

  10. קרם קוקוס וליים: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קוקוס, חמאה, סוכר, תמצית ליים, גרידה
    ומיץ לימון וקמח לתערובת אחידה וגבשושית.

  11. מוסיפים ביצה וחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם מאוד סמיך.

  12. מעבירים את הקרם לתוך הקלתית החצי אפויה ומיישרים בעדינות לשכבה דקה בעזרת פלטה או מרית.
    הקרם אמור להגיע עד למחצית מגובה הדפנות וזה בסדר.

  13. אופים במשך כ-10-15 דקות, עד שהקרם מתייצב בשוליים, מזהיב קלות אך עדיין מעט רך במרכז.

  14. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

  15. קרם יוגורט: בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית
    וניל לקציפה יציבה מאוד.

  16. יוצקים את קרם היוגורט על גבי הטארט האפוי ומיישרים את החלק העליון.

  17. מסדרים פירות בצורה חופשית, מברישים במעט נפאז' או ריבת משמש מדוללת ומגישים.

טארט קוקוס וליים עם קרם יוגורט ופירות טריים

הערות, הארות ותוספות:

  • הטארט במיטבו ביום ההרכבה, אך ניתן לשמור אותו במקרר בצורה זו עד 2-3 ימים.

  • מומלץ להוסיף את הפירות ממש לפני ההגשה, אז הם יהיו במיטבם מבחינת מרקם.

  • כמובן שאפשר לשחק עם סוגי הפירות לפי הטעם האישי. אני הלכתי על פירות קיץ בצבעים שונים

  • כדי ליצור משחק מעניין של צבעים וטעמים.

  • תמצית ליים אפשר להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה ולחומרי גלם, אבל אם אין לכם בהחלט

  • אפשר להכין את הטארט בלעדיה.