פסטה עם פלפלים אדומים קלויים וזיתים שחורים



 

 

 

הידעתם


פלפל אדום עשיר בנוגדי חמצון חזקים  מסוג אנתוציאנינים ומהווה מקור משמעותי לבטא-קרוטן

הצבע האדום שבו תורם להפחתת הסיכון לסרטן ולמחלות לב

הפלפל מהווה את המקור הטוב ביותר  והזמין ביותר לויטמין C  (פי 3 מתפוז) ונחשב לאחד הפלפל האדום נחשב לאחר הירקות החשובים ביותר בכל הקשור לתפקוד התקין של מערכת החיסון, בריאות העור, צמיחה תקינה ומערכת הראייה.

 

 

 

פסטה עם פלפלים אדומים קלויים וזיתים שחורים

מצרכים :
3 פלפלים אדומים (ניתן לשלב פלפלים בצבעים שונים)
חצי כוס זיתים שחורים חצויים (ללא החרצנים)
3  שיני שום חתוכות פרוסות 
שמן זית 
250  גרם פסטה מקמח מלא מכל סוג שאתם אוהבים

הוראות הכנה : 
1. חוצים את הפלפלים לחצי, ושמים בתבנית עם נייר אפיה כשהפנים שלהם כלפי מטה. 
אופים בחום של כ 200 מעלות כ 20-25 דקות עד שהם מתרככים והקליפה משחימה מעט . 
2. מוצאים מהתנור מכניסים מיד לסיר וסוגרים את המכסה לכ20 דקות.
מוצאים את הפלפלים , מורידים את הקליפה וחותכים לרצועות 

3.מרתיחים מים בסיר ומבשליםאת הפסטה

 4. במקביל שמים במחבת 2 כפות שמן זית מטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את הזיתים ואת הפלפלים הקלויים ומטגנים כדקה .מוסיפים את הפסטה מערבבים ומגישים בליווי עלי בזיליקום

 

 

מאת: רותם ברנר מאמנת תזונה ואורח חיים בריא rotembrenner.co.il