קיש תרד טעים ובריא



 

 

 

 

קיש תרד 

התרד עשיר בחומצה אלפא ליפואית אשר הינה נוגד חמצון טבעי מהאידאלים שקיימים
החומצה מסייעת בפירוק ובאיזון הסוכר בדם
מחזקת את הזיכרון ומונעת את הזדקנות המוח 
ומספקת הגנה מפני שבץ מוחי, מחלת לב וקטרקט 
בנוסף מכיל התרד גם ברזל, חומצה פולית וויטמינים A,K,ו- C 

התרד נהדר חי בסלט או מוקפץ במחבת וכמובן גם כמילוי למאפים וקישים 

מצרכים :
לבצק-
כוס ורבע קמח מלא
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים קרים
חצי כפית מלח

למילוי:
2 כפות שמן זית 
2 שיני שום פרוסות
בצל בינוני קצוץ דק
1/2 חבילה תרד
רבע כוס צנוברים

לרוטב רויאל:
1/2 כוס קרם קוקוס 
ביצה
מעט מוסקט
פלפל, מלח

הוראות הכנה:
הכנת הבצק- 
1.במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמן הקוקוס והמלח עד לקבלת מרקם פירורי
מוסיפים את המים הקרים ומעבדים עד קבלת בצק אחיד (אם אתם מרגישים שהבצק יבש מדי הוסיפו עוד קצת מים)
את הבצק שנוצר עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר של חצי שעה
2.  מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו לעובי של כ 3 מ"מ 
מניחים את הבצק בתוך תבנית הקיש ומהדקים היטב
מורידים את הקצוות המיותרים
מעבירים את התבנית לקירור של רבע שעה.
3.מחממים תנור לחום של 180 מעלות


הכנת המילוי-
מחממים מחבת עם שמן זית , מוספים את השום והבצל ומאדים עד שמזהיבים מעט, מוסיפים את התרד וממשיכים בבישול עד שהתרד מתרכך (כבר לא נפוח..) מוסיפים את הצנוברים 
ומורידים מהאש. מניחים בצד לצינון 
לאחר הצינון קוצצים את התרד קיצוץ גס 

הכנת הרויאל-
בקערה מערבבים את קרם הקוקוס, הביצה והתבלינים 

הרכבת הקיש- 
ממלאים את התבנית עם הבצק במילוי התרד, שופכים מעל את רוטב הרויאל ומכניסים לתנור ל 45 דקות 


* כמות הבצק מספיקה לכ 5 קישים אישים (קוטר 10) או לקיש אחד גדול (קוטר 20)
*ניתן להחליף את קרם הקוקוס בנוזל קוקוס או בשמנת לבישול 10% שומן

 

המתכון באדיבות רותם ברנר מאמנת תזונה ואורח חיים בריא  http://www.rotembrenner.co.il/