מתכון ללביבות קישואים טבעוניות



 

 

לביבות קישואים טבעוניות


הימים החמים שהגיעו פתאום עושים חשק לאוכל קליל ומהיר הכנה.
את הקציצות האלו אפשר לאכול לארוחת בוקר,צהרים או ערב בליווי סלט /ירקות בתנור /מג'דרה.
הלביבות רכות ונימוחות ומנסיון אישי גם קטנטנים שזה עתה התחילו לאכול (8 חודשים ומעלה) יהנו מהן.

מצרכים:
2 קישואים בגודל בינוני
חופן עלי שמיר
2 כפות קמח מלא/כוסמין
כף קמח חומוס
2 כפות טחינה
קורט מלח גס
מעט שמן זית /ספרי שמן 

הוראות הכנה:
1. שוטפים את הקישואים ,מגרדים על פומפיה עבה (אפשר גם במעבד מזון )מניחים במסננת (עם קערה מתחת ) בוזקים מעט מלח גס ומניחים בצד לחצי שעה שיגירו נוזלים

2.מחממים תנור ל180 מעלות 

3.סוחטים את הקישואים היטב (שיהיו כמה שפחות נוזלים) ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

4. בעזרת כף יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים על תבנית שרופדה בניר אפיה ושומנה במעט שמן זית .
מרססים/מברישים את הלביבות מלמעלה במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל כ20 דקות .

אחרי 15 דקות בידקו אם הלביבות מוצקות מספיק ,הפכו אותן ואפו 5 דקות נוספות 

רוצים למנוע התייבשות של הלביבות ולשמור עליהן רכות ? הכניסו אותם מיד בתום האפיה לקופסא וסגרו את המכסה.

*קמח החומוס משמש כתחליף לביצה (בעל יכולות הדבקה נהדרות) המידה ואין לכן אפשר בהחלט להחליפו בכף קמח מלא
 
כתבה:

רותם ברנר -מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

נייד :052-8989182 מייל: brenner.rotem@gmail.com

מוזמנים לבקר באתר:rotembrenner.co.il  או בפייסבוק

 

 

חזרה למתכונים