קליפות תפוז מסוכרות



 

פינוק לילדים וכיף לעשות זאת יחד איתם.

 

המצרכים:

קליפות 5- 6 תפוזים

1 ק"ג סוכר

3 שקיות סוכר וניל

מיץ מלימון סחוט אחד

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

לקלף את הקליפה החיצונית הלבנה המרירה שעל הקליפות.

להשרות את הקליפות במים למשך יומיים ולהחליף את המים 6 פעמים.

לסנן את הקליפות מהמים.

להכניס את הקליפות לסיר להרתיח, לסנן ושוב להרתיח ולסנן

כך 4 פעמים עד שהקליפות מתרככות.

לצנן ולסנן את הקליפות.

בסיר גדול ורחב לבשל 2 כוסות מים, סוכר ואבקת סוכר וניל.

לאחר הרתיחה להוסיף מיץ לימון .

להוסיף את הקליפות ולבשל עד שהמרקם נעשה סמיך.

 

 

להנמיך את הלהבה ולבשל על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמים מתאדים.

להוציא את הקליפות מהסיר ולהניח על רשת למשך כיומיים עד להתייבשות הקליפות.

כשהתייבשו להכניס לצנצנת אטומה.

 

ובתיאבון.

 

חזרה למתכונים